ברוכים הבאים אל סטריאו ומונו, אתר הדיסקוגרפיה של המוסיקה הישראלית.
האתר מתעד את התקליטים, אחד ההיבטים המלהיבים של התרבות הישראלית והיהודית במאה העשרים,
המשלב מילים, מוסיקה, ביצוע, צילום ועיצוב אמנותי.
ייחודו של סטריאו ומונו בהיותו מחויב להצגת התמונה ההיסטורית השלמה של המוסיקה הישראלית, העברית והיהודית מכל הסגנונות, התקופות, ומדינות העולם. הנתונים באתר נאספים ומעודכנים על ידי צוות אספני תקליטים בסיוע חובבים המסייעים בהוספת מידע חסר, עטיפות של התקליטים המקוריים, ועוד. המידע הדיסקוגרפי באתר מובא ללא המגבלות המסחריות של יצרני התקליטים וחנויות המוסיקה הנוהגים להציג דיסקוגרפיה מצומצמת שבה רק פריטים הזמינים אצלם למכירה באותה עת.
סטריאו ומונו התחיל את דרכו כבלוג בשם זה בתחילת שנת 2010. בתחילת הדרך, פרסם האתר אוסף תקליטים למכירה ממיטב תולדות הזמר והרוק הישראלי, יחד עם דגימות קול של הקלטות נדירות מהאוסף. בעקבות הפרסום הראשוני, החל צוות האתר בתיעוד ורישום מסודר של הקלטות מתולדות המוסיקה הישראלית, כשהוא מצרף דגימות של הקלטות נדירות שלא הודפסו מחדש ונשכחו למעשה. מפעילי האתר ניסו לקדם יוזמה של הרשאת הורדה חופשית להקלטות נדירות בצד עידוד לרכישת הקלטות שהודפסו מחדש, תוך חינוך להבחנה בין השתיים, צעד חיוני במאבק נגד תופעת אתרי המוזיקה ורשתות השיתוף הלא חוקיים. היוזמה נקטעה בעקבות התנגדותה של אקו"ם (המנכ"ל יוריק בן-דוד בערוץ 2, 19 במרץ 2010), שהעדיפה להנציח את התופעה שבה חובבי מוסיקה המחפשים הקלטות נדירות, מוצאים את דרכם לאתרי שיתוף ופורומים הפועלים באין מפריע, ומוצאים שם גם את התקליטים החדשים והפופולריים ביותר, לעתים עוד לפני שאלה יצאו לאור.
לכל המתעניינים בהורדות מוסיקה, זהו אינו אתר הורדות מוסיקה. המידע באתר זה מוצע למטרות הערכה והשכלה בלבד, ובכל מקרה, רבות מההקלטות הנדירות וכל התקליטים הפופולריים זמינים כיום באינטרנט במגוון דרכים. בעקבות הסדרת העלאות המוסיקה ב-YouTube, מאבדות הורדות המוסיקה בסגנון הישן הרבה מהרלוונטיות שלהן, וכשידוע לנו על הקלטות שהועלו ל-YouTube, אנו מפנים אליהן.
המוסיקה המוקלטת היא הצורה השלמה הראשונה של היסטוריה אמיתית. תקשיב טוב למוסיקה ותדע כל מה שקרה שם. המיקרופונים עשו בשבילך את העבודה העיקרית: קלטו לא רק את הנגינה בגיטרה או השירה, אלא גם את אוויר התקופה דרכו אלה הגיעו למיקרופון. אתה אולי לא שם לב לזה כפרטים, אבל בטח תרגיש את זה. יכולים לספר לך אלף סיפורים על מקום שהיית בו לפני 20 שנה, ולא תיזכר בו. שים תקליט ששמעת אז, ורצוי באותה מערכת, ואתה לא רק תיזכר. אתה תהיה שם.
יהודה אור, עורך
לפני השארת תגובה, עברו על הדף שאלות נפוצות,
ייתכן וכבר ענינו לשאלתכם. למשל:
אנחנו לא קונים ולא מוכרים תקליטים,
ולא מתקשרים למספרי טלפון לא מוכרים.
תודה תודה ושוב תודה, פשוט יושב ומקשיב לערוץ היו טיוב שלכם ומתמוגג מכל רגע, עם המון תגליות שעושות לי טוב על הנשמה. איזה עושר היה כאן, ולמרות שהיה לי אוסף תקליטים שהכיל בשיאו למעלה מ-3,000 יחידות, עדיין מתברר שהיה לי חור גדול בהשכלה
איך אקו"ם קשורים להצגה של עטיפות התקליטים? אם כבר מדובר בפדרציה לתקליטים, לא?
אקו"ם היא בעלת הזכויות על מילים ולחנים של האמנים העובדים בשבילה, כולל הטקסט שעל העטיפות. הצגת עטיפות כך שניתן יהיה לקרוא מהן את המילים (וזה מה שמבקשים מאתנו בד"כ) מפרה את זכותה של אקו"ם למכור את אותן מילים בכסף. הפדרציה, ככל הידוע לנו עוסקת בהקלטות, ולא במילים או בלחנים.
חבל שכ"כ קשה (ולפעמים גם לא ניתן) לקרוא את הפרטים המופיעים בתצלום של התקליטים. הרזולוציה כ"כ נמוכה שפשוט לא מאפשרת את זה.
עוד דבר שיכול מאוד להקל: לרשום את פרטי שיר (לחן, מילים, ביצוע וכו') בהמשך לשמו
1. מסכים בהחלט. בהזדמנות נברר שוב עם אקו"ם איזה גודל מותר להעלות מבלי לשלם עבור "זכויות יוצרים".
2. בקשר לכותבי השירים – עובדים על זה בימים אלה. זה ייקח זמן.
מסכים עם כל מילה, חבל שהיא אפשר לקרוא את הפרטים על העטיפות…