דיסקוגרפיה: צמד רעים

ביוגרפיה מאת יורם רותם

הסתר ביוגרפיה

צמד רעים, שהפך כבר לחלק בלתי נפרד מנוף הבידור הישראלי, הוא ההרכב הוותיק ביותר בארץ בתחום הזמר החסידי ומייצג כבר למעלה מ- 30 שנה את הזמר היהודי בהופעותיו ברחבי העולם. במהלך השנים הקליט הצמד 22 אלבומים, השתתף במאות תוכניות טלוויזיה בארץ ובחו"ל, והרפרטואר שלו כולל שירים מסורתיים, שירים ישראליים ושירים נוספים במגוון שפות. צמד רעים זכה להצלחה רבה בשנות ה- 70 כשזכה מספר פעמים במקומות הראשונים בפסטיבלים שונים, עם שירים שהפכו כבר לחלק מהקלאסיקה של הזמר העברי.

ביוגרפיה

רוזנבאום וגוטסדינר השתחררו ב- 1969 ממקהלת הרבנות הצבאית והקימו את הצמד. החידוש בעצם הקמתו היה נעוץ בכך שזמר חסידי נשמע עד אז בעיקר בחצרות החסידים, ואילו הצמד הופיע ברפרטואר חסידי בפני הקהל הרחב, על במות מקצועיות, בתוכניות בידור ובתוכניות טלוויזיה כמו "שלום לבוא שבת" מראשית שנות ה- 70.

הצמד זכה לחשיפה נרחבת באותן שנים בפסטיבלי הזמר החסידי, שבהם השתתף כמעט בכל שנה החל מהפסטיבל הראשון שנערך ב- 1969, שבו ביצע את השיר "ותיק". בפסטיבלים הבאים שרו חברי הצמד שירים שזכו להצלחה גדולה הרבה יותר כמו "והבא עלינו", שהגיע למקום השלישי בפסטיבל שהתקיים ב- 1971. באותה שנה הם זכו גם במקום הראשון בפסטיבל שירי התנ"ך עם השיר "אשת לוט", שכתבה להם עדית נאמן. פרט לזכייתם במקום הראשון בפסטיבל ירושלים עם השיר "מה נאוו", הם הגיעו בפסטיבל הזמר החסידי הבא למקום השני עם השיר "עוד יישמע", שהלחין להם הרבי שלמה קרליבך, ובשנה שלאחר מכן שוב דורגו במקום השני, הפעם עם השיר "אור חדש", שהלחין להם ראובן סירוטקין. בפסטיבל שהתקיים ב- 1975 הם זכו פעם נוספת במקום השני עם השיר "ולירושלים עירך", ששרו ביחד עם גלי עטרי, אבל ב- 1976 הם הגיעו סוף סוף למקום הראשון עם השיר "יחדשהו", שלמרבה האירוניה, לא הצליח כמו שיריהם הקודמים, שכבר הפכו לחלק בלתי נפרד מהזמר החסידי והעברי.

בפסטיבל הבר מצווה שנערך ב- 1982 זכה הצמד במקום הראשון עם השיר "עד בלי די", שהלחין להם משה לאופר, ובאותה שנה השתתף גם ב"פסטיבל הזמר החסידי העולמי" שהתקיים בתיאטרון ירושלים.

ב- 1985 הקדישה לו הטלוויזיה הכללית תוכנית ספיישל לציון 18 שנים לקיומו, שנקראה "ח"י לרעים". פסקול התוכנית, שבה התארחו בין היתר שלמה גרוניך, שולה חן וצביקה פיק, הופיע באלבום שנשא את שמה.

באלבומם מה יביא לי המחר, שיצא ב- 1990, הופיעו בין השאר שירה של נעמי שמר, "הכליזמרים מצפת", שנכתב, כשמו, לפסטיבל הכליזמרים בצפת, ו"אין דבר", שנכתב במקור למבצע ה"טלתרום" על פי מילותיו של ר' מנחם מנדל מקוצק: "אין דבר שלם יותר מלב שבור ואין צעקה גדולה מן הדממה".

בתחילת שנות ה- 90 שר הצמד את ההמנון הלאומי במשחק הבית של נבחרת ישראל בכדורגל מול נבחרת פולין. בעקבות ניצחונה של הנבחרת הפך הצמד לקמע שלה והוזמן לשיר את ההמנון בפתיחת כל משחקי הבית שלה. הקמע החזיק מעמד במשך שנתיים, עד להפסד הבית הראשון של הנבחרת....

בשנת 2000, 30 שנה אחרי הקמתו של הצמד, נערך המופע החגיגי, שאף צולם לטלוויזיה, "30 שנה ועוד...רעים". השתתפו בו גם חבריהם הוותיקים של השניים וביניהם מני פאר, מנחה הפסטיבלים החסידיים הראשונים, דודו פישר, צביקה פיק, ששר איתם בפסטיבלים חסידיים רבים וישי לפידות מאוף שימחעס,שכתב להם שירים אחדים.

מאת יורם רותם

הסתר ביוגרפיה

©2024 סטריאו ומונוSweetHome :אחסון